4 Manieren om Urbex adressen te vinden ?

Urbex locaties bezoeken en fotograferen is de nieuwe trend heb ik zo het gevoel. Ikzelf vind dit al jaren fascinerend en heb me al een hele poos terug daar in verdiept. Omdat urbex locaties bezoeken toch wel grotendeels illegaal is ( en omdat de fotografen de urbex locatie vrij willen laten van vandalisme), is het moeilijk om aan adressen te komen van urbex locaties. Hier 4 tips die je helpen bij je zoektocht.

1 Geschiedens van locatie opzoeken (wikipedia)  

Op urban/urbex forums en website’s staan er hier en daar hints, het is een kwestie van een artikel heel goed te lezen. Eenmaal je de naam weet van een urbex locatie kan je de geschiedenis gaan opzoeken van het gebouw. Hoe meer je weet over het gebouw, hoe groter de kans is dat je een sleutelwoord vind die je leidt naar de locatie van het pand. Wikipedia maakt het een stuk makkelijker en bij sommige locaties verklapt de site het adres zelfs. Deze zoekmachine kan je zoektocht een pak makkelijker maken.

2  Artikelen heel goed lezen, zoeken naar hints

Tijdens het zoeken naar de geschiedenis van een pand, kom je dikwijls ook terecht bij krantenartikelen, forums en websites van urbex. Zoals ik al vermeldde lees een artikel heel aandachtig, er staan soms een pak hints in. Als je een locatie opzoekt en je komt 3 website’s tegen die “Luik” vermeldde, zal de locatie vermoedelijk zich vestigen in Luik. Eenmaal je informatie weet, bewerk je de zoekopdracht in bv: urbex locatie Luik. Het is een hele klus, een grote zoektocht maar eenmaal je de exacte locatie hebt gevonden geeft het een grote voldoening.

3 Google Maps/ streetview/ earth

Eenmaal je ongeveer de locatie van het pand weet. Dan kan je terecht op google maps/earth. Dan kan je naar de stad/ dorp/ gemeente gaan en scrollen van links naar recht en van boven naar onderen, een hele zoektocht en neemt heel veel tijd in beslag. Het is bijna net hetzelfde als doelloos rondrijden maar dan achter je laptop/computer.

4 Rondrijden

Dit puntje is bijna hetzelfde als puntje 3, google maps. Maar toch gaat mijn voorkeur meer naar doelloos rondrijden. Tijdens het rondrijden kan je de sfeer opsnuiven van rondom de locatie en kan je al inschatten of er bewaking aanwezig is en of er wel überhaupt al een urbex locatie daar zich bevindt. Het grootste voordeel van gewoon doelloos rondrijden is dat je ook mogelijk andere urbex locaties tegen komt langs de weg. Zo kan je rondrijden opzoek naar 1 bepaalde locatie en kom je er nog 4 andere tegen. Het nadeel van doelloos rondrijden is dat je er de zin in moet hebben, voor sommige mensen is een roadtrip helemaal top voor anderen is het een grote flop en is het niet voor hun weggelegd om uren lang in een auto te zitten. Ikzelf heb daar geen problemen mee zolang er maar resultaat is.

Hoe je het ook draait, urbex locaties/ adressen zoeken is een hele klus en kan een hele poos duren vooraleer je het vind, mijn tip? Hou vol en blijf zoeken want eenmaal de locatie gevonden is het zeker de moeite waard geweest en geeft het een gevoel van voldoening. Het is een hele speurtocht en is zeker niet voor iedereen weggelegd, je moet een geduldig persoon zijn anders hou je dit niet vol.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *