DIY Rozenwater

Rozenwater is een product dat hier in huis vaak gebruikt is. Dochterlief is 4jaar en vind het fantastisch om s’ochtends mee te doen met haar mama’s routine. Omdat reinigingswater nog niet geschikt is voor haar huid en omdat haar huid dat ook niet nodig heeft, gebruikt ze in de plaats rozenwater.

Ik vervang veel producten die zij wilt gebruiken met rozenwater, zoals ze vraagt naar parfum ( ikzelf vind 4 jaar nog veel jong voor echte parfum vanwege de alcohol die erin zit) , geef ik ook in de plaats rozenwater. Dus zoals je al kan lezen is het hier heel vaak gebruikt. Wat super gemakkelijk is aan rozenwater is dat het ook heel simpel zelf te maken is.

Wat heb je nodig? 

Rozenblaadjes van ongeveer 8 rozen, ikzelf gebruik witte rozen omdat rode rozen meer kleur afgeven en kan vlekken veroorzaken op je kledij. Witte rozen zijn ook bloemen dat ik regelmatig in huis haal omdat ze zo mooi zijn en passen in het interieur. Als deze dan aan het verwelken zijn gebruik ik ze om rozenwater te maken, 2 klappen in 1 dus.

Wat je ook nodig hebt is gewoon kraantjes water die we gaan laten koken dus alle bacteriën en slechte ingrediënten zullen opgekookt worden zodat we alleen het goeds bewaren.

Hoe maak je rozenwater? 

Rozenwater maak je heel simpel. Ik doe wat water in de waterkoker. Terwijl het water gaan koken is pluk ik de blaadjes van de rozen en doe ze in een hitte bestendige kom. Eenmaal het water kookt, voeg ik het kokende water toe bij de blaadjes tot ze net onder staan. En nu is het tijd om te wachten, ikzelf maak dit altijd s’ochtends en laad het trekken tot s’avonds. Je kan er ook voor kiezen om het s’avonds te maken en het de nacht laten trekken.

Als je het voldoende hebt laten trekken neem ik de blaadjes eruit en knijp ik al het water eruit, omdat daar “all the good stuff” in zit. Dan doe ik het water door een zeef zodat alle kleine stukjes eruit zijn en klaar is kees!! Je DIY rozenwater!!!

Ik zie vaak dat mensen dit op een andere manier klaarmaken maar ik vind dit net iets makkelijker en kost bijna geen tijd! Nu ben ik wel benieuwd, hoe maken jullie het? Wat zijn jullie tips en tricks voor het maken van rozenwater?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *