Tips voor modellen #1

 

Heel wat beginnende modellen zijn heel nerveus voor en tijdens een fotoshoot. Met deze tips die je thuis al kan beoefenen ga je zelfverzekerder en ontspanner naar een fotoshoot.

Poses oefenen en instuderen

Kijk naar voorbeelden van anderen en bestudeer hoe ze die pose juist aannemen. Neem een modetijdschrift erbij zoals de ELLE of ga gewoon even op pinterest, daar vind je een tal van poses en voorbeelden. Ben je bang dat je die poses ga vergeten? Dit is heel normaal voor een beginnend model, neem het tijdschrift mee naar de shoot om er in te bladeren wanneer je inspiratieloos bent. Als beginnend model verstaan de fotografen dit vast en wie weet is dit ook voor hun een inspiratieboost.

Geen knellende kledij voor de fotoshoot

Voor een fotoshoot doe je best geen knellende en oncomfortabele kledij aan, zeker niet wanneer het de bedoeling is dat je ook lingerie of naakt poseert. Doe een simpele jogging aan en liefst zelf geen bh en knellend ondergoed. Als je toch kiest om knellende kledij te dragen voor een fotoshoot creëer je ‘rode strepen’ in de huid, juist waar het kledingstuk knelde en geen je de fotograaf uren Photoshop werk om dit weg te werken.

Uiterlijke verzorging

Natuurlijk wil je er fantastisch uitzien op je foto’s zorg daarvoor dat alle lichaamshaar is verwijderd, je nagels er verzorgt uitzien ( ook de teennagels), je haren er fris en verzorgt uitzien. Er gebeuren ook vaak onverwachtse dingen op een fotoshoot, zorg dan ook dat je voorbereid bent op het onvoorziene. Bijvoorbeeld: je hebt je teennagels niet verzorgt maar de fotograaf wil een romantische foto nemen waarbij je met blote voeten door het gras moet lopen.

Make up

Vele modellen nemen een MUA ( makeup artist/ visagiste) onder de hand om hun makeup aan te brengen. Je kan ervoor kiezen om dit zelf te doen, zorg dan voor een natuurlijke look en ga niet lopen spelen met makeup vlak voor de shoot.

Kledij

Neem vooral kledij mee waar jij je goed in voelt. Als jij je goed en sexy voelt bij je kleding keuze, straal je dit ook uit op de foto’s!

Accessoires

Accessoires zijn altijd welkom op een fotoshoot! Neem een hoed of sjaal mee waar je tijdens de fotoshoot mee kan’ spelen’.

Have fun!

De beste tip van allemaal? Have fun! Hoe meer je plezier hebt tijdens de fotoshoot, hoe ontspanner je bent en hoe leuker de foto’s.

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *