ModellenFotografie: Categorieën/ Good to Know

 

Modellen fotografie kan je opsplitsen in een paar categorieën, vaak vraagt de fotograaf ook op voorhand welke je hiervan wilt uitoefenen en welke niet.

De fotograaf kan er ook voor kiezen om dit op te stellen in een contract dus wees selectief wat je wilt doen en wat niet. Kies categorieën waar jij je goed bij voelt en waar je 100% achter staat.

Portret

Dit is de meest voorkomende categorie. Hier ligt de focust op je gezicht. Je kan je gezicht accentueren met de handen erin te betrekken ( je gezicht aanreken bv) maar ook de schouders worden hier vaak in betrokken. Het maakt de foto net iets sierlijker en vrouwelijker.

Fashion

Bij fashion foto’s ligt de focus op de kledij (Zoals je ziet in mode bladen).

Glamour

Bij glamour foto’s kan je alle kanten uit. Je kan de nadruk leggen op bv, glamour makeup, bij een sieraad, bij glamour kledij of hele glamoureuze accessoires. Dit bespreek je meestal met de fotograaf op voorhand, de meest voorkomende is natuurlijk de glamour makeup dat ze op foto willen brengen.

Badmode

Met badmode bedoelen ze strand kledij dit kan dus gaan over een badpak maar ook over bikini’s. Meestal is dit ook op  locatie, bijvoorbeeld: het strand, duinen, zee….

Lingerie

In deze categorie gaat het vooral over lingerie of nacht kledij. Dit zijn vaak sexy foto’s, dus het is een must om je goed in je vel te voelen.

Topless

Hierbij is het bovenlichaam naakt dus de borsten en tepels zijn zichtbaar bij deze categorie.

Bedekt topless

Bij bedekt topless zijn de tepels niet zichtbaar. Dit kan je bedekken met kledij maar ook met je handen en/ of accessoires. Zolang de tepels niet zichtbaar zijn behoren deze foto’s tot te categorie bedekt topless. Deze foto’s worden vaak gebruikt bij jeans merken bijvoorbeeld: guess. Hier dragen de vrouwen een jeans jasje om de tepels te bedekken.

Naakt 

Het oord zegt het zelf, hierbij ben je volledig naakt en is alles zichtbaar op de foto.

Bedekt naakt

Bij bedekt naakt is het zelfde principe als bedekt topless, de meeste intieme delen zijn niet zichtbaar op de foto en worden bedekt met behulp van kledij en/ of accessoires.

Onherkenbaar naakt 

Hierbij is het model naakt, maar het gezicht van het model is niet zichtbaar. De focus ligt dus op je lichaam.

Artistiek naakt

Hierbij ligt de focus op de schoonheid van het model. Deze categorie is niet erotisch maar een soort kunst. Dit wordt vaak geaccentueerd door belichting en/ of sierlijke poses. Deze categorie is ook naakt!

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *