DIY Basic lipscrub

 

Nu het winter is, zijn de lippen best wel kwetsbaar. Je merkt dat ze droger zijn en dat ze ‘ vervellen’. Ik ga jullie het basis recept geven van een gewone lip scrub en ik geef jullie wat tips hoe je het kan op pimpen.

Er is niet irritanter dan die losse velletjes op de lippen! Je bijt ze af, je scheurt ze af en je kunt je lipstick helemaal niet mooi aanbrengen, ook op foto’s is dit zichtbaar. Je kan dit natuurlijk laten weg photoshoppen maar het is natuurlijk beter als je dit zelf oplost en de fotograaf geen extra werk geeft.

Het basis recept is helemaal niet moeilijk, je hebt enkel 3 ingrediënten nodig:

  • Suiker
  • Honing
  • olijf olie

De hoeveelheid van de ingrediënten hangt af kan hoe jij je scrub wilt hebben. Ik hou van een vaste scrub dus ik doe minder olijfolie in. Wil je de scrub vloeibaarder? Voeg dan wat extra olie toe. Speel met de hoeveelheid tot dat  je blij bent met de dikte van de scrub.

Dit was dus de basis van een goeie basis scrub, ikzelf vind hem makkelijk om te maken en meestal voeg ik niets meer bij. Snel en makkelijk! De suiker zorgt ervoor dat we de lippen op een milde manier kunnen scrubben terwijl de olijf olie een beschermlaagje geeft over de lippen en de honig de lippen intensief verzorgt

Wil je wel wat toevoegen? 

  • Voeg kaneel of cayennepeper toe als je je lippen op natuurlijke wijze wat voller wilt maken.
  • Voeg etherische olie toe voor een lekkere geur bijvoorbeeld: pepermunt, citus of Vanille extract
  • Gebruik kokosolie in plaats van olijf olie: kokosolie dringt beter de huid/ lippen in en geeft een krachtigere werking.

Je kan dus alle kanten uit met dit basis recept. Speel er mee en personaliseer de scrub helemaal naar jou smaak en geur! 

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *