5 Tips voor dun haar

Je zou het niet denken als je mijn foto’s bekijkt maar ik heb echt heel dun haar. Zelfs zo erg dat je mijn hoofdhuid kan zien en dat is niet prettig en ik voel mij er oncomfortabel bij als ik dan onder de mensen kom. Gelukkig heb ik hiervoor een aantal tips, hoe jij je fijn haar kan verzorgen en hoe je het kan verbergen!

Photographer Filiep Lagae

 

Vermijd styling en hitte 

Ik hou ervan om krullen in mijn haar te leggen maar let daar mee op, ikzelf doe dit zeker niet dagelijks. Ook als je de kans hebt om je haren op een natuurlijke manier te laten drogen, doe dit dan in plaats van naar de föhn te grijpen. Vermijd om hitte te gebruiken op je haar! Natuurlijk als je een fotoshoot of een feestje hebt of gewoon een avondje uit mag het altijd wel iets extra’s zijn maar wees er zuinig mee. Ikzelf heb mezelf voorgenomen om enkel in weekeinden hitte te gebruiken op mijn haar. Wees selectief en streng hierop want hitte kan heel wat schade toebrengen aan je haar zeker bij meiden met dun haar. Dun haar is altijd meer kwetsbaarder voor dit soort zaken.

Droogshampoo/ Volumepoeder

Gebruik in plaats van warme styling tools droogshampoo of volumepoeder. Ikzelf gebruik niet heel vaak volumepoeder. Ik wacht meestal tot het haar vettig word en gebruik dan droogshampoo.  Ikzelf kies meestal een droogshampoo voor brunettes omdat er door ook een bruine kleur in zit waardoor je de hoofdhuid ook extra verstopt/ camoufleert.

Vlecht voor het slapen gaan

Deze zou ik ook meer moeten toepassen. Fijn haar is sneller geneigt om te gaan klitten of gaat sneller in hele kleine knobbeltjes die je moeilijk kan uitborstelen zonder je haar te beschadigen. Kies er daardoor voor om je haar te gaan borstelen s’avond voor het slapen gaan en er een vlecht in te maken zodat je s’morgens opstaat en je haar niet geklit is. Het scheelt tijd in de morgen en je kan je haren niet beschadigen.

 L’Oreal Paris Magic Retouch

Dit is mijn ultieme tip tegen het zien van je hoofdhuid!! Dit magische product van L’oreal geeft mijn leven een aantal keren gered!! Ok, ok leven gered is een groot woord maar het geeft mij toch al een aantal keren geholpen om mij zelfverzekerder te voelen. Dit product is gemaakt voor het camoufleren van een uitgroei maar je kan hiermee ook perfect je hoofdhuid camoufleren! Ik gebruik dit meestal in de scheiding van mijn haar zodat mijn haren er net iets voller en dikker uitzien!

Laagjes vs. Stijl

Stijl haar heb ik altijd mooi gevonden, ikzelf vind dat het net iets ‘netter’ uitziet. Maar toch het ik er een aantal dagen geleden er voor gekozen om laagjes in mijn haar te knippen. Je haar ziet er net wat voller uit door de lagen. Het geeft een heel andere uitstraling en het is even wenen maar ikzelf vind het er toch een pak gezonder en voller er uit zien.

 

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *