TIPS VOOR MODELLEN #3

Naast tips voor modellen 1 en 2 is er nu ook een deel 3. Ik hou van dit soort artikelen schrijven, ik hou ervan om mijn kennis en ervaring te delen, ik merk ook dat veel modellen hier ook iets aan hebben wat mij nog meer motiveert om dit soort artikelen te schrijven.

Gebruik nooit de dag zelf zelfbruiner

Dit heb ik op de harde manier geleerd! Gebruik NOOIT een zelfbruiner net voor je een fotoshoot hebt. Het zou er maar net om doen dat je net vlekken hebt of dat de zelfbruiner iets af gaan op kledij omdat het onvoldoende tijd geeft gekregen om in te trekken. Ikzelf heb s’morgens zelfbruiner ingesmeerd en had in de namiddag een fotoshoot. Toen ik daar aankwam stond ik vol met plekken en vlekken ( wat ik nog nooi gehad heb!). Fijn is iets anders! Je geeft de fotograaf veel meer Photoshop werk dan nodig.

Wees kieskeurig

Wees kieskeurig bij het uitzoeken van foto’s voor in je portfolio. Dit is iets waar ik nog niet streng genoeg op ben. Wij als modellen kennen dan ook niets van de technische kant. Daarom raad ik aan om samen met een fotograaf foto’s uit te zoeken en enkel de ‘ perfecte’ foto’s te gebruiken in je portfolio.

Doe een screen van fotografen

Als fotografen je aanspreken en willen een shoot vastleggen, wees dan voorzichtig en doe een screen van de fotograaf. Kijk naar zijn vorig werk en probeer om toch iets te weten over de fotograaf. Er zullen er altijd inzitten met verkeerde bedoelingen en intenties, wees daardoor extra voorzichtig met wie je samen werkt. Als je niet 100 procent zeker bent over een fotograaf kan je altijd neen zeggen of op zijn minst iemand meenemen naar de shoot bv: je vriend, moeder, ….

Leer gezichtsuitdrukkingen

Leer gezichtsuitdrukkingen op commando. Model staan is ook acteren, soms moet je verbaast, verdrietig, gelukkig kijken. Dus kijk en in de spiegel en leer gezichtsuitdrukkingen!

Wees creatief

Wees creatief in poses aan nemen of kledij! Fotografen lachen hun altijd rot als ik gekke bekken trek voor hun lens, maar soms zitten daar echt hele mooie foto’s tussen. Ik probeer soms maar wat en ik kijk waar ik er mee uit kom! Op de camera staat er een delete knop dus als de fotograaf of jijzelf niet tevreden bent kun je deze makkelijk wissen, het gaat erom om dingen te proberen en te oefenen dus wees creatief en doe eens lekker zot, wedden dat er hele mooie resultaten zullen tevoorschijn komen!

 

0 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *